• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень математики у Нижньодуванській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Тиждень математики у Нижньодуванській ЗОШ І-ІІІ ступенів

2016-03-01

/Files/images/tijden_matematiki/PIC_0563.JPG

Тиждень математики у Нижньодуванській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Усім відомий вислів «Математика – цариця наук». Це дійсно так, адже математика нам потрібна все життя на кожному кроці. Але, крім того, ця наука являє собою не лише сухі формули та числа, а також сповнена поезії та романтизму. Показати математику саме у такому ракурсі вирішили учні під керівництвом вчителів математики нашої школи Борзило М.О. та Шапталової Г.Г..

Тиждень математики розпочався 22 лютого з лінійки, яку підготували учні 9 класу. Усе в школі нагадувало про важливість та цікавість математики. Серед учнів 1-11 класів був проведений конкурс стіннівок з математики та фізики, на дверях кабінетів були розклеєні цікаві та влучні вислови відомих вчених про математику. Протягом тижня учні 7-9 класів переглянули презентації з історії математики, які підготували їхні однокласники, з наступних тем : «Біографічні мініатюри»(7 клас), «Юні математики»(8 клас), «Історія виникнення математичних знаків » (9 клас). Також була проведена математична вікторина для учнів 5-6 класів, де перемогла команда 5 класу. А учні 7 класу поділились на дві команди, назвавши їх «Астролябія»(капітан Кубрак В.) та «Гострі трикутники»(капітан Бойко Д.), та змагались у математичному турнірі, перемогу в якому дістала команда «Астролябія». Не відстали від своїх старших товаришів і учні молодших класів, які брали участь у математичних змаганнях (1-2 класи, вчителі Жиленко Л.В. та Замошник С.В.) та математичному КВК(3-4 класи, вчителі Каюк В.І. та Коцур О.В.).

Закінчив тиждень театралізований вечір «Чарівний світ математики», які підготували й провели учні 6-11 класів. На вечорі прозвучали вірші та пісні про математику та математиків у виконанні Чурілової І., Сініциної В.,Шетілової А. , Семененка А., Бриль М., Гаркун Т.. Також були продемонстровані танці, присвячені цій величній науці, які підготували учні 8 класу. Учні 8 класу запропонували глядачам інсценівку, в якій розповідалося про відкриття Архімедом його всесвітньо відомого закону. А ведучими цього свята були учні 11 класу Стешенко Д. та Циганок Н.. Всі глядачі і учасники переконані в тому,що ще більше полюбили математику та дізнались багато цікавого про неї.

Кiлькiсть переглядiв: 230

Коментарi